Maar weer us een berichtje - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Ico Spriensma - WaarBenJij.nu Maar weer us een berichtje - Reisverslag uit Wellington, Nieuw Zeeland van Ico Spriensma - WaarBenJij.nu

Maar weer us een berichtje

Door: Ico

Blijf op de hoogte en volg Ico

20 Januari 2006 | Nieuw Zeeland, Wellington

He allen

Het is alweer een tijd geleden dat ik wat heb laten horen, maar jullie kunnen het vast wel voorstellen dat leven van een toerist eigenlijk best wel druk is. Iedere dag weer onderdak, eten en soms ook vervoer zoeken. Maar geeindigd in Taupo verder door naar Hasting en Napier.
De stad die verwoest is in 1931 en helemaal weer in de art deco style is opgebouwd, met een tour daar een beetje door de stad gelopen om s'avonds naar neef Fred te gaan in Hasting om daar 2 nachten door te brengen nog steeds met Henk. Vanuit Hasting over een 55 km lange gravelroad door naar de grote Vulkaan op het noordereiland: Mt Ruapeha waar ik sinds een hele tijd weer ff in de sneeuw kon lopen. (henk was 5 mnd eerder daar nog wezen skieen)
Dag later naar Whanganui waar we overnacht hebben en de volgende nacht een 3 uur durende Kayaktocht hebben gedaan, erg mooi. Wat je zoal onderweg tegenkomt: auto's en dooie geiten....
Na het kayakken door naar New Plymouth waar we een schitterend kodak moment hadden om Mt Egmond te fotograveren.... maar te laks geweest en een dag later natuurlijk bewolkt.
En dan Auckland, terug in de begin plaats om een vriend van Henk op te halen die hier 7 weken zal blijven of liever: nog 52 nachtjes slapen....
Dus met z'n drieen in de Subaru op weg naar thames, waar we eerst de boerderij bezocht hebben waar ik mijn eerste koetje gemolken had. Vanuit Thames naar de Coromandel waar we eerst een goudmuseum hebben bezocht, er blijkt daar dus nog voor miljarden in de grond te zitten...... (domme kiwi's) S'middags met een treintje het regenwoud in waar je een schitterend uitzicht had over de baai en het regenwoud.
Na de Coromandel naar Whitianga over een gravelroad waar Harmen zijn eerste Kauri tree gezien heeft.
Aan de oostkust van de de Coromandel, ligt het beroemde Hot Water Beach, 2 uur voor en 2 uur na eb komt er kokend water uit de grond waar de 'domme' toeristen een gat graven en er naar 5 sec achter komen dat je niet kan zitten in kokend water, wel een leuke ervaring. Verder schitterende golven waar je mooi in kon zwemmen.
Richting Roturora langs een andere goudmijn (zie foto). Roturora, de stad waar het stinkt naar rotte eieren maar wel schitterende spuitende geisers heeft en voor het eerst een levende Kiwi gezien. Ja dan sta je daar en je moet gewoon een foto maken... sorry natuurliefhebbers.
Roturora was het laatste plaatsje van de eerste vakantie, Henk en Harmen moeten weer werken voor 1,5 week dus nu alleen met de trein naar Wellington gegaan om daar morgen met de ferry naar het zuidereiland te gaan. Waar ik in de eerst 11 dagen met de kiwi bus ga rondreizen (www.kiwiexperience.com, southern up) Hoe dat is, geen idee nog dat laat ik wel weer eens weten.
Voor nu eerst maar weer eens een terrasje opzoeken, tis hier heerlijk 25 graden en zonnig. Als het bij jullie koud is, en wil je liever binnen blijven: er staan weer enkele foto's op de site.

Groetjes Ico

• 20 Januari 2006 - 07:00

Henk&Harmen:

He Ico, hier alles goed!!

En jij veel belevenissen daar? We vonden wel dat er een paar gaten in je verhaal zaten. Wanneer komt de rest (en het meest smeuige) verhaal?

Spreek je snel!!

• 20 Januari 2006 - 07:50

Ico:

Ja, nu ik het zo over lees mis ik af en toe wat gebeurtenissen, maar we hebben ook zoveel beleefd, kon niet alles opschrijven natuurlijk.

• 20 Januari 2006 - 07:50

Hey Ico:

Effe snel je mailtje lezen voor de les. Vooral leuk om te lezen, omdat ik enkele dingen hiervan ook met Henk had gedaan.... treintje, rotarua, mmmm lekker ruiken, en pootje baden op de hot water beach. Kan me niet voorstellen dat jij daar niet met een schepje hebt gestaan. Ben al een week of wat erg rustig, koorts gehad en nog steeds heel gauw moe. Daar wordt ik wel heel :( van, maar er zijn ergere dingen moet je maar denken! Bijv. dat er niet aan je verjaardag ged8 wordt ;)
    Grtz. Joanne

• 20 Januari 2006 - 11:11

Anna-Renate:

he Ico
    leuk weer een verhaal van jou.en de foto's zijn ook geweldig!Gelukkig heb je lekker weer!nou veel plezier met de Kiwi bus maar dat gaat ongetwijfeld lukken ik ga zo even kijken welke tocht je hebt uigezocht.
    liefs van je zus en je neefje

• 20 Januari 2006 - 19:31

Cor Quist:

ico, klein berichtje uit wieringerwerf; wie verre reizen doet kan veel verhalen vertellen,maar wij in de w.meer, geen reizen dus geen verhalen.
    maar hier gaat alles goed, de russische kou zou eraan komen,bij jou 25 plus en rusland 25 min,fijne tijd gewenst op het zuidereiland.
    ps. mooie foto's en dat je bij familie was, is goed op de foto te zien.
    groeten cor.

• 20 Januari 2006 - 22:49

Herma:

Hoi Ico.
    Wat weer een geweldig reisverslag, wat een indrukken en belevenissen.
    Kun je het allemaal nog verwerken en opslaan?
    Dat warme water en het strand aan de rotsen en de geisers.Was de goudmijn gesloten voor toeristen of mocht je een afdaling maken?
    Prachtige foto's.
    Foto met het mooie benenwerk' Henk en jij al heel bruin maar aan Harmen kun je zien dat ie net uit het koude kikkerlandje gekomen is!maar dat is over 7 weken ook wel anders.
    Een hele goeie en fijne reis over het zuidereiland nu weer in je uppie!
    Maar goed dat het zover vliegen is anders was de verleiding groot om ook eens al dat moois te gaan bewonderen! We genieten nu via jouw.
    Groeten Herma.

• 21 Januari 2006 - 15:57

Henka +familie:

Hi Ico,
    Het klinkt allemaal lekker exotisch en warm down under. Je hebt het er goed naar je zin. Het vakantievieren gaat je blijkbaar nog niet vervelen. Ook geen heimwee naar de Polder?
    We lazen deze week een bericht over militairen,die enkele maanden in Pakistan hadden gezeten. Ze verlangden erg naar brood met kaas. Hoe is dat met jou? Nog steeds dol op Mac Donalds?. of is de Pizzahut erbij gekomen?. Lekkere toetjes hebben ze daar. Daarover wordt hier nog steeds gesproken. En het HokiPoki-ijs? Heeft Oom Jan jou dat laten proeven? Zo niet, doe dat dan alsnog. Het is heerlijk. Nu rond toeren op het Zuideiland...Lekker ruig en avontuurlijk!!!
    Morgen zien we je vader en moeder. Ze komen voor de verjaardag van Henka.
    We zullen dan nog wel meer verhalen horen over jou (?) Veel plezier !

• 21 Januari 2006 - 21:15

Ico:

Mac donalds gaat zeker nog niet vervelen, en pizzahut ben ik nog niet geweest, maar toch mis ik het hollandse eten wel een beetje hoor. En uiteraad heb ik het HokiPoki ijs geprobeerd, erg lekker, misschien moet ik dat maar in het vliegtuig mee terug nemen. Een prettige verjaardag en de groeten aan de familie.

Ico

• 23 Januari 2006 - 02:35

Ina:

Even een berichtje voor Henk en Harmen. Jullie komen met de auto via Blenheim. Als jullie een bed nodig hebben, laat het ons dan even weten. Koffie is altijd klaar.Ico weet wel ,dat er genoeg ruimte is.

• 28 Januari 2006 - 18:38

Anna-Renate:

he ico
    leuk hoor de foto's
    bekend terein, ik vond de gletsjer een van de mooiste dingen die ik daar gedaan heb heb je geen foto's van de helicopter?veel plezier nog, Queenstown is ook erg leuk.
    liefs vanuit Uitgeest

• 28 Januari 2006 - 19:06

Paul:

hoi ico hier weer even een berichje van je zwager zo te zien gaat alles nog harstikke goed wel weer onwijs mooie foto s die je heb gemaakt nou hier gaat ook alles goed alleen je neefje wil momenteel niet erg slapen maar ja dat heb je wel eens voor de rest zou ik alleen al om het weer voorlopig nog niet terug komen en even lekker genieten van al die mooie dingen daar wens je voorlopig nog veel plezier en groetjes van anna sam en ik

• 29 Januari 2006 - 22:55

Henk&Harmen:

Dag Ina en Ico uiteraard!

Wij gaan 3feb met de ferry om 8.30am en we zouden graag van het aanbod gebruik willen maken om dan bij u op bezoek te komen. Het zal dan ong om de middag zijn.

All the best en tot dan!

• 31 Januari 2006 - 05:52

Ina & Jan:

voor Henk & Harmen
    We zien jullie wel verschijnen. Adres= 248 Alabama Road.. Als de deur op slot is , zijn we in de wijngaard de netten er over te doen. Goede reis en vaart