Laatste keer vanuit het buitenland!
Door: Ico
Blijf op de hoogte en volg Ico
25 Maart 2006 | Thailand, Pattaya
Hey,
Vandaag een triest moment, na bijna 7 maanden is de dag aangebroken voor de terugreis naar Holland. Het is hier nu 25 maart 2549 (ze lopen voor in Thailand met de jaartelling, met de rest nog niet) Laatste bericht was vorige week, en sindsdien niet echt veel beleefd. Alleen ben ik gister terug gekomen van een twee daagse reis naar de Brigde on the river Kwai, hier het verslag:
Ik werd s'morgens om 4.45 opgehaald door een minibusje, medepassagiers: australieer + thaise, Fin + Thaise en een Fins echtpaar, erg gezellig dus.(not) maar goed ging heen om wat te zien natuurlijk. Eerste stop was bij een Floating Market, waar we met een boot een half uur door kanaaltjes voerden voor we bij de markt aankwamen. De markt, voorheen voor de lokale mensen maar tegenwoordig leeft het van de toerisme, alle kraampjes zijn op of naast het water. Vervolgens naar een werkplaats geweest waar ze meubels maakten met houtsnijwerk.
En toen: De brigde on the river Kwai, wat ik niet wist is dat er gigantisch veel mensen omgekomen zijn bij de aanleg van de spoorlijn van Thailand naar Burma. We zijn bij 1 begraafplaats geweest waar ongeveer 6000 nederlandse soldaten liggen die daar aan de spoorlijn hebben gewerkt. De brug zelf was niet echt indrukwekkend, en ook de film is geromantiseerd en opgenomen in Sri Lanka dus dat was wel jammer. Daarna het regenwoud in waar we bij de rivier in een huis gingen, die vervolgens ons over de rivier naar het hotel bracht, die ook bestond uit woonboten. Onderweg nog gezwommen en onder de waterval gezeten. (zie foto's)
Volgende dag ontbijt in het drijvende huis, om vervolgens te vertrekken naar Hellfire Pass. (zie website: http://www.hellfirepass.com/ ) Na de lunch vertrokken voor een half uur met de trein over de Death railway. Van de 415 km spoorlijn die aangelegd is in de WW II is nog maar een klein gedeelte intact gelaten, de rest is gesloopt. Dit was ook gelijk het einde van de reis, na nog eens 5 uur in de minibus terug naar Pattaya. 2 lange en warme dagen maar wel veel gezien.
En zo weer terug in Pattaya, nog ff relaxen en dan maar weer mijn tas inpakken voor de laatste keer, wat ik overigens niet zal missen om uit een tas te leven. Hoop in holland toch weer gewoon de kleren uit de kast te kunnen pakken.
Nou iedergeval alle lezers bedankt voor het lezen van de berichten vanuit het buitenland, en zal als ik terug ben nog wel een bericht typen over de terug reis en misschien toch maar een borreltje ofzo. Voor diegene die nog vragen hebben of foto's willen bekijken is dat natuurlijk een goeie gelegenheid maar dat later deze week.
Groetjes Ico
Groetjes Ico
27 Maart 2006 - 20:14
Anna-Renate:
He broertje
nou je bent weer thuis dit was waarschijnlijk de laatste keer dat ik op je site kijk want nu schrijf je er niets meer bij!keek altijd een paar keer per dag maar nu kan ik je zo weer zien en spreken is toch veel beter hoor!!!
liefs je zus -
30 Maart 2006 - 18:16
Harmen:
He ico
Denk zal je ook weer ff welkom heten in NL,en dat je maar weer beetje wennen kunt hierzo maar dat gaat vast lukken.
Groeten Harmen -
25 Maart 2006 - 08:25
Anna-Renate:
He ico
nou dat was het dan je laatste verslag vanuit thailand jammer maar ook weer leuk dat je naar huis komt!ik weet niet of je dit nog leest maar we willen je een hele goeie reis wensen en stop geen waardevolle spullen in je rugzak want in engeland raakt nogal eens iets kwijt aan bagage!!!het is leuk om te kunnen zeggen TOT MORGEN!!! liefs paul anna en sam -
25 Maart 2006 - 09:52
Huisgenoten.:
Als je dit nog leest/We zijn blij je morgen op Schiphol weer te zien en hopen dat je super uitgerust thuiskomt.Je maakt weer een omweg,kwam je anders te vroeg op schiphol ook vanwege de zomertijd? Vluchtnr 3428
Qantas,Heathrow 7.45/10.00
in amsterdam voor de informatie van de lezers.
Thuiskomst aan de molenweg,
in de middag.Ieder Welkom. -
28 Maart 2006 - 12:24
Herma:
Welkom thuis.
Gelukkig ben je weer in Nederland en beseffen we weer heel goed dat we je toch erg gemist hebben!!!!!
Hopenlijk vind je het zelf ook weer fijn om hier te zijn.
Succes met het vinden van een baan.
Eerst lekker de handen laten wapperen in je tijdelijke woning op het mooiste plekje van Slootdorp!
Veel geluk!!
Liefs Menno en Herma. -
27 Maart 2006 - 11:00
Henk:
Ha die Spriensma!!
Wat lees ik weer terug int vlakke land! Snel maar es bijpraten, hier int mooie drenthe of in die kale polder bij jouw ;-))
sms me anders ff welk telfnr je nu gebruikt,
Groeten en welkom thuis jongen! -
17 Januari 2007 - 04:52
Chris Lambert:
Google is the best search engine