Echt vakantie in Pattaya - Reisverslag uit Pattaya, Thailand van Ico Spriensma - WaarBenJij.nu Echt vakantie in Pattaya - Reisverslag uit Pattaya, Thailand van Ico Spriensma - WaarBenJij.nu

Echt vakantie in Pattaya

Door: Ico

Blijf op de hoogte en volg Ico

18 Maart 2006 | Thailand, Pattaya

Hey,

Alweer een 2 weken geleden na het laatste bericht vanuit het tropische Thailand. Eerst paar dagen was weer wennen aan het reizen alleen en ook de temperatuur (30 - 36 graden) Het laatste bericht kwam nog vanuit Bangkok, een dag later ben ik vertrokken naar Pattaya wat een badplaats is ongeveer 2,5 uur vanaf Bangkok. Met de bus vertrokken, behoorlijke kosten voor de reis (117 Bath = 2,30) maar dan had je wel airco.

Aangekomen in Pattaya, vertrokken in een taxi en 'ergens' afgezet waar een Hollands hotel zou moeten zitten, wat ik gelukkig na een uur gevonden heb (dat was geen pretje met 22 kg op je rug en 3 kg op je buik bij 34 graden) Maar het hotel is goed(http://www.freewebs.com/hollandapattaya/index.htm) en vlakbij het strand en Walking street waar het uitgaansleven van Pattaya plaatsvindt. Uitleg: pattaya is vooral bekend om de sexindustrie (wat ik niet wist overigens), wat je hier ziet: uiteraad bussen met Japaners, oude mannen met jonge vrouwen/jongens, pretty boys, thai massage en heel veel barretjes! Eerste paar dagen hier opgetrokken met een gepensioneerde vrachtwagenchauffeur(Gijs zonder vriendin in Thailand) en een bouwvakker(Henk met Thaise vriendin) die mij wegwijs gemaakt hebben zoals leuke terrasjes, parken, restaurants etc.

Mijn dagen zijn dus niet echt bijzonder, het is meer een beetje vakantievieren na een tijd lang actief reizen. Gemiddelde dag is om 11 uur je bed uitkomen, ontbijten, zwemmen/zonnen, rondje lopen, biertje, eten en dan een terrasje pakken op Walking Street. Uitstapjes gedaan naar Nong Nooch en Koh Samet. Nong Nooch is een private park waar verschillende soorten tuinen te vinden zijn en een olifantenshow, en natuurlijk het rijden op een olifant (zie foto). Koh Samet ben ik 3 dagen geweest, het is een eiland met witte stranden en koraal.
Maar goed, veel meer dan dit heb ik hier niet gedaan, heerlijke vakantie en klaarmaken voor de terugreis die 25 maart al begint! Dus nog 8 dagen en weer terug in het koude Nederland. Planning voor van de week is het wachten op mijn pak en een 2 daagse trip naar The bridge on the river Kwai, en de rest gewoon mijn rustige dagen vervolgen.

Nou waarschijnlijk nog 1 berichtje vanuit Thailand en dan zie ik jullie binnenkort weer in Nederland.

Groetjes Ico

• 18 Maart 2006 - 10:27

Je Zus:

heb je net gesproken maar moest ook effe op je site kijken natuurlijk
    mooie foto's zeg had je een speciale onderwatercamera of kon je die lenen ofzo
    nou veel plezier nog en tot over een paar dagen het gaat nu echt hard!!
    liefs van ons

• 18 Maart 2006 - 11:52

Harmen:

He Ico

T bevalt je prima daar lees ik wel enne voor 2.30 een bus met airco,je zou haast denken dat je afgezet werd maar goed vermaak je de laatste dagen nog maar wat daar.

Groeten uit Wapse

• 19 Maart 2006 - 07:27

Lisette:

de tijd gaat snel joh!! nederland schijnt idd erg koud te zijn... nou, geniet er nog even van en sterkte als je straks weer in koudkikkerland aankomt

lisette

• 19 Maart 2006 - 13:23

Francien:

he ico,neem dat mooie weer ff mee in je rug zak als je terug komt,wij kunnen het goed gebruiken hi,hi,jou op een olifant zien ryden is ook wel apart zie ik je hier in de polder niet zo gauw doen ha,ha want je zal raar op kijken als je vader i.pv.de trekker uit de schuur te halen met een olifant komt hi,hi lieverd geniet nog ff daar ,spreek je snel weer dikke zoen francien

• 19 Maart 2006 - 16:32

Wim En Renny:

lieve Ico
    We hebben genoten van je reisverslagen en fotos.Regelmatig kijken op internet en konden alles prachtig volgen. Meestal was het eenrichtingsverkeer en lieten wij jouw alles vertellen en van onze kant kwam er weinig reactie. Hartelijk dank voor je mooie kaart. Zaterdag aangekomen. Geniet nog een paar dagen en wensen je een voorspoedige terugreis.
    Groeten en tot spoedig ziens

• 20 Maart 2006 - 19:37

Menno:

eindelijk je laatste week,in sept denk je wat een tijd,maar je thuiskomst is al snel,aan de beelden en uit de verhalen heb je toch veel nieuwe dingen gezien en beleefd,geniet de laatste dagen van de warmte en goedkope ? leven ,een goede reis gewenst en stap op tijd in het goede vliegtuig.Tot zondag.

• 25 Maart 2006 - 00:06

Herma:

Hoi Ico.
    Terwijl ik dit schrijf slaap jij nog hoop ik want je zult wel een hele drukke dag krijgen om je reisvaardig te maken!
    Wens je sterkte met het afscheid nemen van je "Thaise vrienden".Een hele goede en fijne voorspoedige reis, hopenlijk zonder veel vertraging.
    Tot zondagmorgen 10 uur op Schiphol!!!!!!!!
    Wij zien er naar uit.
    Groeten Herma.

• 17 Januari 2007 - 04:52

Jack Ross:

Google is the best search engine