Einde is in zicht - Reisverslag uit Blenheim, Nieuw Zeeland van Ico Spriensma - WaarBenJij.nu Einde is in zicht - Reisverslag uit Blenheim, Nieuw Zeeland van Ico Spriensma - WaarBenJij.nu

Einde is in zicht

Door: Ico

Blijf op de hoogte en volg Ico

27 Februari 2006 | Nieuw Zeeland, Blenheim

Hey hallo allemaal,

Alweer een tijdje geleden na het laatste bericht, maar dat komt omdat ik een groot deel van de reis over het zuidereiland al gedaan had en dat er dus weinig nieuws was. Maar dan nu toch maar weer wat van onze belevenissen.

Vanuit Blenheim zijn Henk, Harmen en ik vertrokken naar Nelson om daar de volgende dag een wandeltocht in het Abel Tasman park te doen. Nadat Harmen zijn rekeningen voor vernielingen in het hostel had voldaan hebben we onze weg vervolgd naar Greymouth om daar de Monteith's brouwerij te bezoeken(met een half uur gratis tanken (bier dan he)) en aansluitend een bbq. Vervolgens Franz Josef glacier waar we wederom 8 uur gelopen hebben op het ijs en in de regen. Wanaka relaxen, Queenstown voor de kroegjes om daarna naar Dunedin te gaan wat ook voor mij weer nieuw was. Dunedin is de stad van Speight's (bier van het zuidereiland) chocolade fabriek en dieren! Pinquins, zeehonden, albatrozen en zeeleeuwen. Om deze dieren te zien hebben we een tocht gemaakt om met z'n allen 'diertjes' te bekijken..... wat voelde ik me een toerist met een verrekijker en camera. De volgende dag onze reis vervolgd via Invercargill, bluff (meest zuidelijkste punt van Nw Zeeland) naar Te Anau waar we overnacht hebben op een hertenboerderij. Het is nu onderhand 17 februari, de dag dat we ons hadden opgegeven voor de overnight cruise op de Milford Sounds. Een grote fjord met watervallen, Mitre Peak, dolfijnen, zeehonden en toeristen. Op de boot ongeveer 50 mensen waar we van 16.00 tot de volgende morgen 9.00 op vermaakten. Kayakken, relaxen, koffie/bier drinken maar vooral genieten van de schitterende natuur.

Met zulke uitstapjes vliegen de dagen voorbij en zo gingen we alweer terug naar Queenstown voor een overnachting om de volgende dag door te rijden naar Peel forest voor het wild water raften. Ergens aan de oostkant van de Alpen bijna geen andere huizen waar een hostel annex raft company zat. 1 dag, 2 nachten vermaakt. Raften was echt fantastisch, stroomversnelling van grade 1 tot 5, met z'n allen de boot omgooien en springen van een 10 meter hoge rots.

Na zo'n actieve actieviteit vanuit Christchurch een treinreis..... Veel toeristen prijzen gewonnen dus ja als je er dan bent dan doe je dat maar, maar helaas het weer was dramatisch en zo dus ook het uitzicht. Maar iedereen boven de 50: een aanrader!

Volgende dag naar Kaikoura waar we eerst een dag video's hebben gekeken op onze kamer (toerist zijn is vermoeiend, serieus) De volgende dag hebben Henk en ik met de dolfijnen gezwommen terwijl Harmen ze bekeek vanuit de boot. Net als de vorige x, ongeveer 200 dolfijnen om mee te zwemmen, fantastisch.

Na het zwemmen gelijk door naar Blenheim voor de verjaardag van oom Jan, die 26 februari 70 is geworden en een dag eerder voor het eerst opa! (Gelukkige en gezonde ouders: Ico en Aga in Canada) De verjaardag werd gevierd met de kinderen en vrienden en de 4 hollanders(Henk, Harmen, Dhr A. de Zwart en ik). Fred, Eykolina en Elisabeth waren ook thuis gekomen voor deze feestelijke dagen.

Dit was voor Harmen het laatste van Nieuw Zeeland, na 7 weken is hij vandaag weer naar Nederland vertrokken. Henk gaat 7 maart weer terug en voor mijzelf zit de reis in Nieuw Zeeland er 1 maart alweer op. Ik vervolg mijn belevenissen verder in Thailand voor enkele weken om dan eindelijk na 7 maanden vakantie terug te keren op nederlandse bodem!! Ik kijk ernaar uit om terug te komen, alhoewel ik nog iedere dag volop geniet van al het moois hier!!

Volgende berichtje vanuit Thailand, nog geen idee wat ik er ga doen, maar dat horen jullie wel.

Groetjes Ico

Ps. Nieuw foto's onder het bericht.

• 27 Februari 2006 - 09:29

Marita:

Hey Ico
    Nou leuke verhalen weer hoor. En ik maar denken dat je er na al die leuke belevenissen wel voorgoed ging blijven ;)
    Veel plezier nog die laatste weken! Ik verwacht er nog wel een paar leuke verhalen over met uiteraard veel fotos.

• 27 Februari 2006 - 14:01

Joanne:

Hoi Ico,

Hehe, eindelijk weer eens een berichtje, altijd leuk om even jullie verhalen te lezen. Wil je nog een hele fijne tijd in Thailand wensen. Denk dat je in ieder geval minder last hebt van irritantje sms geluidjes in de n8. Groetjes Joanne

• 27 Februari 2006 - 21:28

Menno:

Ico,je laatste reis voor je thuiskomst is aangebroken,we hopen dat ze je daar niet houden,want wij willen je toch in levende lijve,binnenkort,weer terugzien in de Wieringermeer,een huis?? is al geregeld,dus wat wil je nog meer.Moeten we ook nog voor werk zorgen?Ico nog een leuke tijd toegewenst en tot horens

• 27 Februari 2006 - 23:09

Harmen:

he ico

dus toch nog maar s een nieuw berichtje eropgezet ;-)) maargoed zit nu op de luchthaven te w88 en jij ook een goede reisterug

Harmen

• 27 Februari 2006 - 23:11

Francien:

he ico,wat leuk je reis verslagen,je hebt het echt zwaar hi,hi,het lijkt de toecan wel alleen is het bij ons echt afzien met Her Flieck ,en wat luek dat je naar Thailand gaat wel grappig dat ik nu in huis van Zussanne zit hier in Wieringerwef ,omdat ze momenteel in Thailand zit,zou wel heel grappig wezen jullie elkaar tegen komen ze werkt bij ons en toevallig woont ze boven het huisje waar Anna vroeger heeft gewoont op de Texel stroom zij vandaag in maleisie vond 1 dag voldoende mooie plek alleen de bevolking vreselijk als je het leuk vind stuur ik haar reis verslag na je toe weet je een beetje wat je te wachten staat ,hi,hi je huisje hier bouwval zei Anna ha ha nou we komen je helpen hoor veel reis plezier,dikke kus Francien

• 28 Februari 2006 - 08:12

Je Zus:

he ico
    nou leuk verslag weer hoor!!!en een hoop reacties ook opeens weer!!mooi dat je het zo naar je zin hebt maar ook leuk dat je toch weer terug verlangd naar de Wieringermeer!!blijf je in iedergeval niet daar!!hier gaat alles ook gewoon door er ligt sneeuw vandaag!!ik wil je een goeie reis wensen naar Thailand doe voorzichtig!!veel plezier en we kijken er naar uit dat je weer thuis komt en er wacht ook een leuk huisje met prachtig uitzicht op papa's land op je!! liefs je zus aanstaand zwager en sammy
    ps. sam heeft vanacht bij opa en oma gelogeerd

• 01 Maart 2006 - 00:39

Ina:

Bedankt voor je berichtje vanuit W'ton. Wij hebben het ook erg gezellig gevonden, en in de komende weken zal ik wel weer aan de rust moeten wennen.Sterkte met het laatste deel van je wereldreis!

• 02 Maart 2006 - 23:04

Henk:

Ha die Spriensma!!

Al in Thailand? Ben nu in Hamilton, beetje aan het koeien melken en proberen de auto te slijten. De tijd gaat dan best snel voor ik het weet sta ik al op Auckland.
    He goede reis nog en spreek je binnenkort!

• 17 Januari 2007 - 04:52

Kathy Rogers:

Google is the best search engine