Fiji
Door: Ico
Blijf op de hoogte en volg Ico
07 December 2005 | Fiji, Nadi
Bula!!
Tijd vliegt als je niks doet, in 3 weken 1 jaar ouder, bruin maar vooral uitgerust. Ten eerste bedankt voor alle felicitaties, heb een bijzondere verjaardag gehad op de Wanna Taki (een Catamaran, omgebouwd als cruise schip.)
Maar zoals jullie waarschijnlijk gelezen hebben, hebben ze mij de eerste dag een 12 daagse reis aangesmeerd, ik was moe en dacht niet echt na! Maar aankomst op Nadi int. airport (asfalt en een schuurtje) onder begeleiding van muziek ontvangen door douane en toeristinformateurs (of hoe je het ook mag noemen. 2 uur later zat ik de bus naar Denarau waar de Yasawa flyer vertrekt naar de eilanden. 4,5 uur later was ik op het eerste eiland: Nacula. 5 dagen in Melbravo resort op dat eiland. Activiteiten: zwemmen, snorkelen, Thea time, lezen en ....... relaxen. Bijzondere uitjes daar was de Blue Lagoon (wie kent het niet van de film) en een bezoek aan een Cave in het donker zwemmen naar.... dat weet je dus niet, en eenmaal binnen: donker, iedereen gillen en koud water, maar was zeker de moeite waard en ook de village bezocht waar we de chief moesten ontmoeten en betalen (5 dollar). Verder wat opviel: de baas van het resort, Kylie, geboren als man opgevoed als vrouw en dus ook een uitzonderlijk hoge stem voor een man, rede hiervoor is een overschot aan mannen op de eilanden. (hij was ook 1 van de vier homo's in de village te zijn). Na 5 dagen, 30 muskietobijten verder en onder de schrammen op naar het volgende eiland: Naviti.
Het resort daar hete Manabuca. Een eilandje van +/- 1 ha en 1 gebouw. 4 dagen met een britse (33) en de lokale mensen (6) erg saai. niks beleefd, lag ongeveer 16 uur per dag op bed onder het muskietonet vanwege de vliegen en warmte. Dus veel gelezen. Blij als een kind 4 dagen later dat ik weg kon, op naar Kuata.
Resort Kuata was een verademing, 50 mensen, veel personeel, goed eten en veel activiteiten. Dag bestond uit: eten, lezen zwemmen, snorkelen tussen de haaien (helaas de haaien niet zelf gezien) en beachvolleybal. Laatste avond daar afgesloten met een beachparty en het drinken van Kava. (eerste x dat ik drugs heb gebruikt, ze zeggen dat het hetzelfde werkt als alcohol alleen dan zonder kater de volgende dag, bij mij gebeurde er helemaal niks!)
Volgende dag gepland om naar Nadi terug te keren, maar veel goede verhalen over de Wanna Taki haalde mij over om daar toch maar heen te gaan en mijn verjaardag te vieren, goeie keus geweest! Een dorm room met aircondition, dvd player, kayaken, snorkelen en uitjes naar dorpen, stranden, wandeltochten enz. Iedere avond toch weer Kava drinken maar geen effect (maar was gratis dus....) Verjaardag werd weinig aan gedaan (blij toe). Ieder geval 3 leuke dagen gehad op de boot.
Maar indruk van Fiji: Warm, ongeveer 40 graden denk gecombineerd met vliegen en muskieto's maakt het soms een ontprettige omgeving om te vertoeven. Maar het eten is hier (meestal) goed en de mensen zijn heel vriendelijk, slechte gewoonte is dat ze liegen, heel veel liegen. Bijv: internet, telefoon en ziekenhuis op alle eilanden, en als je het vraagt welke bus je moet hebben, dat is altijd de eerst die bus komt( ja, dat wil je graag horen....)Maar hou je van rust, warmte en lezen is het een prima plaats om je vakantie te vieren.
Nu terug in Nadi voor 4 dagen voor ik vertrek naar Nieuw Zeeland om daar maar eens te kijken voor 2 a 3 maanden. Voor nu maar weer ff genoeg, bedankt voor alle mailtjes en reacties (loop nog iets achter met mailtjes beantwoorden maar dat komt goed)
Binaka
Ico
Binaka
Ico
07 December 2005 - 11:21
Herma:
Hoi Ico.
Wat een geweldig verslag, vooral tussen de regels door!
Wat heb je veel meegemaakt, gezien en ondernomen.
Wat toch een heel andere cultuur, je kunt er nog zoveel over lezen, hoe het echt is merk je pas als je ertussen leeft.
Weer een ervaring voor het leven.Gelukkig ben je er vrij ongeschonden doorgekomen?
Toch zal ik blij zijn als je geland bent op het wonderschone Nw. Zealand.Voor ons gevoel toch weer een beetje dichterbij,in ieder geval via de moderne communicatie middelen weer bereikbaar.Geniet nog van de dagen in Nadi en als je wat tijd over hebt begin vast aan het schrijven van je "boek", zeer de moeite waard. We zijn ook benieuwd naar een foto van een gebruinde Hollander op het witte strand!
Een goede overtocht en nof fijne dagen.
Liefs Hermien. -
07 December 2005 - 11:41
Marita:
Hey ico:)
Ben blij dat het allemaal zo goed gaan en het is inderdaad een erg leuk verslag.
Je kan het mooi brengen allemaal. Maar t zal nu wel weer lekker zijn om terug te keren naar de beschaving.
Tot snel maar weer!
Binaka;) -
07 December 2005 - 13:06
Menno:
Ico, leuk een lang reisverslag ,je praat al een goed woord Fijiaans zeker met zoveel vrije tijd,hier wordt wel gewerkt.Geniet ervan ,maar laat je niet zo impulsief overhalen ,je was echt een toerist.Nog een paar leuke dagen toegewenst . -
08 December 2005 - 15:57
Herma:
Wat een schitterende nieuwe foto's Ico, zo krijgen we een beetje een idee hoe je daar geleefd hebt.Je voelt de warmte en wat ben je bruin! Groeten. -
08 December 2005 - 19:18
Cor Quist:
ico, al eerder gezegd, je bent geweldig aan het genieten,je reisverslagen ademen een ontspannen sfeer en je neemt alles in je op.heel veel sterkte en groeten uit het koud en natte wieringerwerf.
groeten cor. -
08 December 2005 - 20:03
Je Zus:
he broertje
wat weer een fantastisch verhaal!had ook graag een weekje of 2 daar rond gekeken!maar veel plezier in NZ word totaal anders maar het land is heel mooi!goeie reis!liefs uit uigeest ps. sam heeft vandaag voor het eerst brood gegeten!ja ja oompie je mist wat hoor van dat jochie! -
08 December 2005 - 21:20
Ina & Jan:
Zeg, Ico een goede vlucht naar Auckland toe gewenst en nu : "welkom in Nieuw Zeeland".