Nieuw Zeeland
Door: Ico
Blijf op de hoogte en volg Ico
12 December 2005 | Nieuw Zeeland, Wellington
Hey hallo,
Na 3 weken Fiji eigelijk best wel blij weer in een westerse wereld te zijn: Nieuw Zeeland. Na een goede vlucht van 3 uur geland op Auckland airport, en zonder te veel gezeur door de douane gelukkig. En wat denk je: loop ik daar de aankomst hal in, Henk van Veldhuizen!! Die goeie Drentse boer ut Wapse had de moeite genomen mij op te komen halen van het vliegveld. (Henk bedankt!) Dus dat was weer een meevaller, en weer makkelijk een vreemd land binnen komen. Na een uur rijden aangekomen op de boerderij waar hij tijdelijk werkt vlakbij Mercer op het noordereiland.
Dus vandaaruit nu ook dit berichtje, blijven hier nog 2 dagen en gaan dan naar Hamilton waar Henk ook nog 2 of 3 dagen moet werken waarna we gaan reizen tot de 22 december naar het noordelijkse schiereiland van het noordereiland. (Daarna ga in naar mijn nichtje, om samen met haar naar het zuidereiland te gaan om kerst te vieren)
De dagen kom ik een beetje door met slapen, rondlopen (probeer ook af en toe wel wat te helpen, maar ja ben geen veeboer. Heb al wel geleerd om te gieren en wat echt leuk is: het rijden op een squad en na drie dagen uitslapen ga/probeer ik er morgen om 4 uur uit te komen voor het melken(kijken)
Toeristische uitstapjes hier, is tot nu toe de buurtsuper, de kroeg en een nog werken de kolenmijn waar we met een buurman van de boer zijn wezen kijken, echt fantastische om te zien hoe ze een berg weggraven en daarna weer netjes terug leggen (zonder de kolen natuurlijk) en weer laten begroeien.
Maar goed, dat was het tot dusver van uit nw zeeland, tzt wel weer us meer.
Groetjes Ico
Maar goed, dat was het tot dusver van uit nw zeeland, tzt wel weer us meer.
Groetjes Ico
12 December 2005 - 17:02
Esther:
Beste neef,
Zo te lezen geniet je enorm! En nu naar Nieuw Zeeland, ook heel bijzonder lijkt me. Waar ga je hierna heen en wanneer kom je weer thuis?
Geniet nog lekker daar.
Grtjs Esther -
12 December 2005 - 19:35
Eykolina:
Welcome to the best Islands in the world Ico!!! I hope you enjoy travelling around NZ. I look forward to seeing you and spending a summer Christmas Barbeque with you. Hopefully you'll fall in love with NZ and you'll want to stay here...(Sorry Oom Meno and Tante Herma). -
12 December 2005 - 20:48
Menno:
Ico,ik ben blij dat je goed aangekomen bent en hopenlijk ontspannen je reis voortzet aan de andere kant van de wereld.(Eykolina wil je hem niet overhalen daar te blijven)
Vandaag is Sam weer te logeren,je kent het kleine ventje niet meer terug,hij heeft ook een mooi leven(slapen,eten,spelen,verwent worden)alhoewel ik hoop dat jij straks ook de draad weer oppakt om vanalles te ondernemen in NZ.Je hebt in ieder geval je geen onbekende rondreis aan laten smeren.Ico hier gaat alles gewoon door,morgen de bieten eruit(als de machine niet stuk gaat)Wij en velen uit Ned. reizen met je mee,later veel verhalen te krijgen over een lange reis.Groeten, van de molenweg,ook aan onze verweg wonende familieleden in NZ. -
13 December 2005 - 14:10
Anna-Renate:
He ico
lekker een goeie vlucht gehad en leuk dat iemand je kwam ophalen!en dat jij nu het leven van een veeboer eens gaat meemaken is ook geweldig!nou heel veel plezier maak veel foto's enzo en schrijf veel verhalen.
liefs van je familieleden uit Uitgeest -
13 December 2005 - 18:25
Henka:
Hoi Ico,
Nu dan toch echt down under! Niet teveel tatouages laten zetten, de maori's zijn bont genoeg.
Veel plezier in N.Z. Dit weekend gaan Elsemieke en ik naar Londen , Daar zullen we Derek en Cherie ontmoeten. Groeten uit Ermelo, van ons allemaal. Henka -
13 December 2005 - 19:08
Eykolina:
Sorry Oom Menno...I can't help it if New Zealand is such a wonderful and beautiful place!!!! Most tourists fall in love with the country so I am sure that Ico will too...ha ha ha (Dad told me not to tease you!). Don't worry, I will personally make sure that Ico gets on the plane back to Holland. Groetjes -
14 December 2005 - 08:17
Ina:
Heb je het melken kunnen bekijken? Hoeveel koeien worden er gemolken? Veel plezier naar het noorden, en we zien je over 10 dagen. -
15 December 2005 - 06:57
Ico:
Hey mensen,
ff een berichtje op mijn eigen site. Nog steeds alles goed hier. Ben nu in de buurt van Hamilton waar henk een boerderij runt (samen met een deense) met 420 melkkoeien (de boerderij bij Mercer had er 'maar' 196) Morgen nog werken en dan gaan we naar het noorden van het noordereiland. En dan op 22 dec naar Gisborne om samen met Eykolina naar Blenheim af te reizen. Kerst in de zon!!
Ico -
15 December 2005 - 22:15
Hermien:
Heel apart Ico onder de koeien, en nog melken ook!
Wie weet wat er in de toekomst nog voor jouw is weggelegd.
Na een aantal dagen hard werken, zal het heerlijk zijn om naar het noorden af te reizen, geniet ervan want er is heel veel moois te zien (zeggen kenners)
Wij hier donkere dagen voor Kerst, jullie zingen "stille nacht"in de felle zon. Fijne tijd.
Groeten Hermien. -
16 December 2005 - 17:33
Joanne En Henks Lieve Zusje:
Hoi Ico!
Kun je het een beetje uithouden bij die Drentse boer? Je laat je toch niet helemaal ombouwen tot veeboer.. Maar wel heel leuk dat jullie samen van alles ondernemen!!!
Groetjes!!! -
20 December 2005 - 07:38
Ina:
Een goede reis naar Gisborne! -
22 December 2005 - 20:20
Eykolina:
Ico is now safe and sound in Gisborne. I'd forgotten how tall my cousin was. I'd also forgotten how much he liked to tease me. In fact Henk likes teasing me too. I thought that Dutch boys were supposed to lovely people...I guess not!
We are off to Blenheim today. Herma it was nice talking to you last night and please don't forget to email me...he he he. -
23 December 2005 - 05:39
Henk:
Ha die Ico. Veilig aangekomen in Hamilton. Net mailtje getypt dus weer nuttig bezig geweest. Spreek je met een week weer! -
23 December 2005 - 13:43
Menno En Herma:
Hoi Henk
We hebben jouw email adres niet dus dan maar even op de site van Ico.
We wensen je hele fijne Kerstdagen en nog een paar spetterende vakantieweken daarna. Groeten Menno en Herma. -
23 December 2005 - 20:27
Joanne:
Hoi Ico,
Bij deze wil ik je fijne kerstdagen bij je familie en veel succes in 2006 wensen! Zal wel een aparte belevenis zijn om met kerst in de zon te zitten, haha.
Groetjes Joanne -
23 December 2005 - 22:37