Merry Cristmas and a happy new year!! - Reisverslag uit Blenheim, Nieuw Zeeland van Ico Spriensma - WaarBenJij.nu Merry Cristmas and a happy new year!! - Reisverslag uit Blenheim, Nieuw Zeeland van Ico Spriensma - WaarBenJij.nu

Merry Cristmas and a happy new year!!

Door: Ico

Blijf op de hoogte en volg Ico

24 December 2005 | Nieuw Zeeland, Blenheim

Hey hallo,

Al weer een tijdje in nieuw zeeland, goed om hier te zijn. Eerste paar dagen buffelen, vroeg opstaan, koeien halen, melken, schoonmaken! Het leven van een veeboer is best wel zwaar. (ook al was ik maar een hulp boertje) Maar na een paar dagen was Henk vrij om te gaan en te staan waar hij wou, dus hup in de auto en naar de toeristische plaatsen van het noordereiland.
We zijn gestart in Hamilton, waarvandaan we eerst naar beneden zijn gereden naar de Waikato caves voor het black water rafting. Dat was in een grote binnenband door de grotten, springen van watervallen (in de binnenband) en de grappige glowworms (in het donker zie je ze aan de bovenkant van de grot hangen. (zie www.blackwaterrafting.co.nz) Vandaar uit doorgereden naar Orewa in het noorden van Nw Zeeland. De volgende morgen zijn we naar de Kauri museum geweest om vervolgens de bomen in het echt te zien. De Kauri boom is de op een na grootste boom ter wereld. (De grootste had ik al in Yosemite gezien) Overnacht in Kaitaia waar we eerst kroketten als avondeten hebben gehad, weer eens wat hollands.
Volgende morgen, ontbijt met korketten inpakken en er dan achterkomen dat er ingebroken is in de auto!! (niet veel schade aan de buitenkant van de auto, wel hebben ze geprobeerd de auto te starten gelukkig is dat niet gelukt maar wel hebben ze een scheerapparaat gestolen, een pet, frisdrank en BIER!! ) maar goed niet treuren en verder, op naar Cape Reinga het bijna noordelijkste punt van het eiland Nw Zeeland en terug over de 90 mile beach (is eigelijk maar 90 km)(zie ook http://www.90milebeach.co.nz/main.htm) Het is een rit op het strand, waarbij je door moeten rijden want als je stopt zakt de auto weg en bij de eerstkomende vloed (binnen 6 uur) is je auto overgeleverd aan de oceaan. (gelukkig had henk zijn Subaru 4 wielaandrijving) Oh ja, voor rit over de beach: sandboarden. Dat is op een soort sleetje van de zandduinen naar beneden.
Blij het gehaald te hebben door gereden naar Paiha in de Bay of Islands waar we de volgende dag met de matt attack (de snelste boot van de baai) naar de hole in the rock zijn wezen kijken. Onderweg hevige storm waarbij henk vooral erg nat werd. (dat was echt leuk om te zien) ook nog wat dolfijnen gezien.
S'avonds terug naar Orewa om te overnachten en de volgende dag zonder stoppen naar Mount Maunganui gereden, daar niks gezien vanwege de regen dus maar een biertje gedronken met wat blanke zuid Afrikaanse mensen. Volgende morgen: Kater, een kater op de dag dat ik mijn nichtje zou terug zien na bijna 3 jaar. Eykolina in Gisborne, niks veranderd die tijd, nog steeds bijdehand. S'avonds een BBQ van haar werk, voor het eerst hert gegeten (en ook possum, iets wat we niet wilden weten, maar twas wel erg lekker)
Na een goede nacht slaap, contact met het thuisfront dus weer klaar voor de volgende reis, afscheid genomen van Henk. Hij viert kerst in Hamilton en Eykolina en ik zijn vertrokken naar Hasting om neef Fred op te halen om vervolgens richting Wellinton te rijden. Na enkele omwegen (bedankt Fred) om 12.30 aangekomen (snachts) in Wellington om te horen dat de ferry vertraagt was, dus wachten tot 4.00 in de morgen, daarna 3,5 uur op de ferry en nog een half uur van Picton naar Blenheim waar tante Ina klaarstond met Pannekoeken, een heerlijk ontbijt naar een hele lange dag.
Nu een dag voor kerst, beetje relaxen en voor het eerst een balletje golf geslagen. Morgen kerst met oom Jan, tante Ina, Fred, Eykolina en Elisabeth. Zo dat dus morgen: kerst in de zon, heel bijzonder. Hoe het voelt, raar maar ben blij om bij familie te zijn nu, dus via deze weg al: bedankt!

Maar goed, tis toch echt kerst dus voor iedereen die het leest, Prettige Kerstdagen, voor sommige een goeie vakantie en een hele goeie start van het nieuw jaar!! (mocht ik voor die tijd niet weer een berichtje sturen)

Groetjes Ico

Ps. Zeer waarschijnlijk nieuwe foto's

• 24 December 2005 - 12:26

Cor Quist:

ico, ook vanuit wieringerwerf fijne kerstdagen, goede jaarwisseling, voorzichtig met vuurwerk, in ons dorp wordt al volop geknald.groeten cor.

• 24 December 2005 - 13:53

Hans En Jessica:

Hey kerel,

Hele fijne dagen en alvast een heel goed begin van 2006 toegewenst!!!

Zal zeker wennen zijn om dit alles lekker op het strand te vieren. Maar wel een super!

Hou je haaks groetjes vanuit julianadorp

• 24 December 2005 - 16:30

Wim En Renny:

Ico,
    Prettige kerstdagen een voorspoedig en gezond 2006.
    Wim en Renny

• 24 December 2005 - 19:09

Menno:

Wat een lang en mooi verhaal over de nog maar korte reis in NZ ,dat beloofd nog wat al die verhalen?Je wordt er moe van zeker Ico,of is je conditie nog uitstekend?Eykolina traint je wel.We zijn blij dat je toch in de fam.kring Kerst viert.We wensen allen goede en gezonde Kerstdagen toe.Tot Horens of e-mail .

• 24 December 2005 - 22:40

Je Zus:

he broertje
    wij willen je/jullie ook even hele fijne kerstdagen wensen het zal wel vreemd zijn in de zon maar wij hebben hier ook geen witte kerst hoor!
    nou geniet ervan groeten aan de familie!
    liefs vanuit uitgeest

• 25 December 2005 - 12:25

Henka +familie:

Hi Ico,
    Veilig aangekomen in Blenheim. Waarschijnlijk heb je de kerst BBQ al achter de kiezen. Is het water in het zwembad al goed op temperatuur. Het is nl een bijzondere ervaring om het nieuwe jaar 's nachts in te luiden met een duik in het zwembad!! (ik weet het niet uit eigen ervaring moet ik zeggen, maar Gert Jan en Elsemieke wel. Als jij dit leest is het al Boxing-day. Kerst weer voor een jaar voorbij. Het is hier prachtig weer, de zon schijnt volop. Geen echt Kerstgevoel, maar dat komt straks wel, als het donker wordt.(het is hier nu bijna 13.30 uur)
    Veel plezier met de familie. hartelijke groeten van ons allemaal voor jullie allemaal.
    Henka + de rest van de familie

• 01 Januari 2006 - 21:53

Herman En Yt:

Prachtig reisverslag.Ook een fijne reis toegewenst in 2006 en alle goeds!

• 27 December 2005 - 11:00

Joanne:

Hoi Ico!

Bij deze alvast de beste wensen voor 2006 gewenst; kijk uit voor een zonnesteek :p Ik kijk uit naar jou foto's van jut & jul in de subaru op de 90 miles beach (dat zal wel een mooi gezeur tegen elkaar in die auto geweest zijn). In het oosten van NL is sneeuw op komst; vanmiddag moet ik afrijden voor BE rijbewijs --> het is de vraag of het examen wel door gaat...

Groetjes Joanne

• 28 December 2005 - 13:40

Nico En Ivonne:

Hoi Ico,

We wensen je het allerbeste voor 2006 en nog een heel veel reisplezier.

• 29 December 2005 - 18:50

Paul:

morri ico hier je zwager even gaat alles goed dat zal wel nou hier is alles oke ook met je kleine neefje hij is erg druk en probeert te kruipen maar dat zie je wel als je een keer terug kom nou jij heb over een kleine 24 uur al nieuw jaar toch ik wil je hier langs alvast een gelukkig nieuw jaar wensen en dat je nog een hoop mag meemaken en zien ik heb trouwens me laatste uurtjes in loondienst gehad en ga dus per 1 januari voor me eigen beginnen wel iets eerder dan gepland maar ja dat kwam nou eenmaal zo uit ik wens je nog veel plezier en de groeten uit uitgeest

• 31 December 2005 - 14:29

Anna-Renate:

Nou ico ik had jou en eycolina ook al gesmst maar doe het ook nog effe zo een heeeeeeeeeeel gelukkig 2006 gewenst en dat je nog maar lekker mag genieten van je vakantie!liefs van de fam. uit Uitgeest

• 31 December 2005 - 18:50

Hermien:

Goedemorgen Ico, op de eerste ochtend van het nieuwe jaar zul je nog wel hele kleine oogjes hebben.!
    Had om oo.oo uur gebeld en sms gestuurd, maar het net was overbelast of je wou niet gestoord worden. Leuk feest gehad op z'n N.Z lands? Wens jouw en allen daar een heel gezond, ondernemend, succesvol,spetterend maar bovenal een heel gelukkig 2006!!!
    Is het egoistisch als we hopen dat je volgend jaar weer de oliebollen voor ons bakt??
    Fijne tijd verder, jullie met het hoofd in de zon, wij met de voetjes in de sneeuw. De laatste groeten uit 2005 met een zoete oliebolzoen. Hermien.

• 01 Januari 2006 - 21:18

Ina En Jan:

We hebben je sinds eind vorig jaar niet gezien.Hoe was het in Gisborne met New Year's Eve? Warm genoeg voor je om te zwemmen? Beste wensen voor 2006 en tot over een paar weken.

• 02 Januari 2006 - 17:26

Esther:

Een heel gelukkig en gezond 2006!!!
    Liefs Esther